All Design Track Sessions will take place at the Sequoia A room.

 

12:30-1:15

45 minute session

Future of Avatar

An in-depth overview of the new technologies, developer capabilities, and player experiences currently in development and planned for Roblox avatars over the next couple of years.

Matt Brown, Senior Director of Product, Avatar

Stephen Jobe, 3D Art Manager

 

 

1:25-1:50

25 minute session

Developing Immersive Worlds

Can you improve your current or future game maps? Is your current map lacking that exciting touch it deserves? Come listen in on a variety of ways to improve the aesthetics of your map designs! 

Mary Rukavina (Erythia)

 

 

2:00-2:25

25 minute session

Lumber Tycoon Retrospective

Get insights for your projects from this exploration of the design and execution of Lumber Tycoon 2.

Josh Sheldon
(Defaultio)

 

 

2:35-3:00

25 minute session

Design UI for Users

Ever wonder how a single UI can work across different input types and screen sizes? Come learn how to simplify UI design for you and your players.

Ben Tkacheff, Engineering Manager

 

 

3:00-3:20 Break


 
 

3:20-4:05

45 minute session

Design a Fun and Sustainable Game Economy

Learn how to model your game's economy in order to improve your game's engagement, retention and monetization.

Daniel Spaventa, Games System Designer

 

 

4:15-4:40

25 minute session

Engage and Retain your Players FTW!

Gain advanced knowledge on techniques for retaining players from the first minute to the lifetime of your game.

Michael McHale, Director of Product

 

 

4:50-5:15

25 minute session

Design of Networking

An overview of what and how information is shared between players and the game server. Points to think about when developing games on Roblox.

John Kerr, Engineering Manager

 
 
 

All RDC sessions & speakers are subject to change.

-->