12:30-1:15

45 minute session

All Technical Track Sessions will take place at the Sequoia B room.

Lua as Fast as Possible

Learn about the upcoming Lua performance improvements and how to make your Lua code more efficient.

Arseny Kapoulkine, Technical Fellow


 

1:25-1:50

25 minute session

PUSHING PHYSICS TO THE LIMITS oN ROBLOX

Gain a deeper understanding of Roblox's physics engine, learn how to diagnose various physics issues, and build more stable and reliable mechanisms.

Jovanni Cutigni
, Sr. Client Systems Engineer

 

 

2:00-2:25

25 minute session

Effective Backend Services for Massive Connected Worlds

Learn how to effectively use Roblox’s backend services to create huge worlds and connected experiences. 

Matthew Dean, Product Manager

 

 

2:35-3:00

25 minute session

Procedural Generation - Not Just for Terrain

Learn how to create forests, cities, and more that your players will love by utilizing procedural generation.

Stephen Leitnick (Crazyman32)

 

 

3:00-3:20 Break

 

 

3:20-4:05

45 minute session

Tools for Building Large games on Roblox

Learn about the existing and upcoming tools in Roblox Studio that enable teams to create large and complex games.

Ravi Akella, Director of Product, Studio

 

 

4:15-4:40

25 minute session

UNDERSTANDING ERRORS AND BUILDING TOOLs FOR HEALTH TRACKING

Learn about the different parts of your error messages and leverage Google Analytics and PlayFab to tackle bugs coming from your published games.

Kyler Mulherin, Mobile Developer

 

 

4:50-5:15

25 minute session

Optimizing Your Workflow with Plugins and Tools

Optimize your development workflow by extending your code out of Roblox Studio while learning GitHub and Visual Studio Code. 

Nathan Riemer (Kampfkarren)

 
 
 

All RDC sessions & speakers are subject to change.

-->